Chris Vandewalle

oud bruinn j

Als brouwerijhistoricus gaat Chris Vandewalle op zoek naar de verhalen en de historiek van oude brouwerijen in de Westhoek. De periode van 1760 tot 1960 komt aanbod.

‘In onze brouwerij combineren we de geschiedkundige kennis met passie voor het brouwen en houden we oude tradities in ere. We proberen deze tradities weer tot leven te wekken. Uiteraard kun je geen bier brouwen zoals pakweg 50 of 100 jaar geleden.

Wel ga ik op zoek hoe bier in de Westhoek vroeger werd gebrouwen. Hiervan probeer ik de elementen te gebruiken in mijn brouwproces. Zo produceer ik in mijn brouwerij het donkere bier Reninge Oud Bruin. Een bier dat in Lo-Reninge gemaakt werd in 1904. Ik heb onderzocht welke methodiek men gebruikte en hoe ik dit bier opnieuw een ziel kon geven.

Voor zijn werk ontving Chris in 2012 ‘Het Gulden Hamerken’ in de brouwerij De Halve Maan in Brugge. Een mooie kroon op het onderzoekswerk over het lokale brouwerijverleden. ‘De prijs heeft me echt gepakt en gebeten’ vertelt Chris. ‘Het is voor mij een oprechte erkenning van mijn werk en een absolute stimulans voor de toekomst’. Voor een actuele bibliografie kijk op de volgende link: http://www.etwie.be/database/actor/chris-vandewalle

Deel deze pagina , ...