Onze bieren

Voor de meerwaardezoekers:

‘Chris Vandewalle brouwt met zijn Seizoensbrouwerij vier fantastische bieren vol lef en pit en gebaseerd op een recept uit 1800. Reninge Oud Bruin is gerijpt op eiken vaten, Reninge Krieken Rood pakt uit met Veurnse krieken en Reninge Bitter Blond is een seizoensbier met extra hop, aldus William Roelens, bierkenner’

Reninge Bitter Blond

heeft een alcoholgehalte van 7% en uitgesproken hopsmaak. Dit bier van hoge gisting (ale type) is gebrouwen op basis van natuurlijke ingrediënten met drie Poperingse bitter hoppen: Target, Challenger en East Kent Golding (40 %). Het is ongefilterd en ongepasteuriseerd.

Reninge Bitter Blond is een dorstlessend bier, ideaal voor tijdens de zomermaanden. Dit bier dankt zijn naam aan het hooi- en oogstseizoen in de broeken van IJzervallei. De smaak van de seizoensarbeiders en de landbouwers waren tijdens de zomermaanden gericht op een bitter en scherp bier.
Reninge Bitter Blond wordt aangeboden in flessen van 0,37 cl. en 0,75 cl. en zijn afgesloten met een champagnekurk.

Reninge Oud Bruin

is gebrouwen volgens de traditie van het Vlaams Oud Bruin en heeft een alcoholpercentage van 6%. Dit bier is versneden met een bruin bier dat ruim twaalf maanden op eikenhouten vaten heeft gerust. De rijping op eikenhouten vat en de gemengde hergisting op fles geeft aan het bier een complexe, intense en fijnzurige smaak. Bij de botteling wordt het bier versneden met jong bruin bier.

Dit bier dankt zijn naam aan de oud bruin-productie die Reningse brouwers voor de Eerste Wereldoorlog in standhielden. In 1904 kende de brouwerij Criem, op de dorpsplaats van Reninge een intense oud bruin-productie, die tot ver buiten Reninge werd afgenomen. Brouwer Croigny uit Lo behaalde in 1907 [in Oostende] een gouden medaille met erediploma voor zijn oud bruin bier.

Het oud bruin bier was sinds jaren in geheel de streke van Veurne-Ambacht door en door gekend voor ‘t fijnste, ‘t vroomste en ‘t lekkerste aller bieren‘, aldus de toenmalige kranten. Reninge Oud Bruin wordt aangeboden in flessen van 0,37 cl. en 0,75 cl. en wordt afgesloten met een champagnekurk.

Reninge Oud Bruin behaalde een Gouden Beermedaille op het Digitaal Beerfestival van 2017 en 2018.

Reninge Krieken Rood behaalde een Gouden Beermedaille op het Digitaal Beerfestival van 2018.

Reninge Krieken Rood

is een artisanaal fruitbier op basis van Veurnse Kelleries krieken en heeft een alcoholgehalte van 7%. Het bier rust 14 maanden op eiken vaten en heeft een dieprode toets van krieken met een fijnzurige en complexe afdronk.

In de stad Lo brouwde brouwer Rouzee tot 1962 zijn eigen bier met krieken uit Veurne-Ambacht. De Seizoensbrouwerij zet deze traditie verder. Reninge Krieken Rood heeft een beperkte productie en wordt aangeboden in flessen van 0,37 cl. en 0,75 cl. en wordt afgesloten met een champagnekurk.

Reninge Krieken Rood is enkel verkrijgen vanaf eind mei tot het einde van de zomer.

Reninge Bitter Blond à Lambiek

heeft een alcoholgehalte van 8% en is een typisch mengbier. Dit bier van hoge gisting is gebrouwen op basis Reninge Bitter Blond.

Het is ongefilterd en ongepasteuriseerd. Bij de botteling wordt het bier versneden met eigen bier van spontane vergisting en rijpt acht maand op fles en heeft een fijnzurige en complexe afdronk.

Reninge Bitter Blond à Lambiek heeft een beperkte productie en wordt aangeboden in flessen van 0,37 cl. en wordt afgesloten met een champagnekurk.

Deel deze pagina ...